Gestroopte vis uit horeca bannen

0 2337
11 okt

Staatssecretaris Bleker (Ministerie van EL&I) heeft het Bedrijfschap Horeca en Catering verzocht om de afname van gestroopte en dus illegaal verkregen vis zoveel mogelijk uit de horecaketen te bannen. In een brief wordt de horecasector nadrukkelijk verzocht om een eigen verantwoordelijkheid op te pakken om er voor te zorgen dat geen afname van gestroopte vis plaatsvindt in de horecaketen.

Recent heeft een traject tot wijziging van de Visserijwet plaatsgevonden met als doel om visstroperij-overtredingen strafbaar te stellen onder de Wet op de Economische Delicten. Met deze wetswijziging wordt beoogd om de bestrijding van de visstroperij op met name de binnenwateren en de kustwateren van een impuls te voorzien, o.a. doordat hiermee strengere straffen kunnen worden opgelegd.

Het ministerie stelt dat afname van vis uitsluitend plaats mag vinden indien de aanbieders voldoen aan de tracerings- en etiketteringseisen op basis van de Europese controleverordening. Dit kan gaan om beroepsvissers die hiertoe een administratie bijhouden of om (groot)handelsbedrijven.

Lees hier de brief

Bron: Ministerie van EL&I
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.