Voeren in de Delftse Hout is vanaf 1 januari 2013 nog maar beperkt toegestaan. De reden hiervoor is de slechte kwaliteit van dit populaire zwemwater.
Door een voedselrijke baggerlaag, afspoeling, bladinval, uitwerpselen van honden en vogels, maar ook door lokvoer van sportvissers is het water erg voedselrijk. Dit werkt de vorming van giftige blauwalg in de hand.
De gemeente Delft gaat daarom maatregelen treffen, zoals bijvoorbeeld baggeren, om de voedselrijkdom terug te brengen. Ook heeft de gemeente Delft aan Sportvisserij Zuidwest Nederland gevraagd om het voeren te beperken. Daarom is na lang en intensief overleg besloten, dat per 1 januari 2013 de volgende voorwaarde opgenomen wordt in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013 – 2014 – 2015: “Men mag per dag per visser maximaal 1 kg lokvoer in bezit hebben en/of in het water brengen”. Op deze manier helpen we de waterkwaliteit, maar komt de sportvisser nog wel enigszins aan zijn trekken.
We vragen alle sportvissers, die in de Delftse Hout vissen, om deze voorwaarde goed na te leven. Want als de waterkwaliteit de komende jaren niet verbeterd, dan is de kans aanwezig dat het gebruik van lokvoer alsnog helemaal aan banden wordt gelegd. En dat willen we voorkomen, want het gebruik van lokvoer hoort bij de karper- en witvisvisserij.