Veel enthousiasme op jeugdbegeleidersdag SnakeLake

0 672
06 nov

Afgelopen zaterdagochtend verzamelden 51 jeugdbegeleiders van verenigingen uit regio’s Gooi & Eemland en Randmeren zich in Putten nabij Nijkerk voor de jeugdbegeleidersdag. Een geheel verzorgde dag aan SnakeLake als blijk van waardering voor hun inzet voor het jeugdwerk binnen de verenigingen.

Het doel van de jeugdbegeleidersdagen is het samenbrengen van jeugdbegeleiders uit verschillende plaatsen om ervaringen over het jeugdwerk uit te wisselen en elkaar te inspireren. Zo worden nieuwe ideeën en plannen geboren en dit komt weer ten goede van de vissende jeugd.


Vanaf 8.30 uur was de inloop met koffie of thee en cake, maar de meeste deelnemers waren op dat moment al in het restaurant van Visvijvers De Berenkuil aanwezig. Zo kon Peter Duijnhoven, adviseur jeugd, op tijd starten met zijn presentatie over de actualiteiten op jeugdgebied. Verschillende onderwerpen waaronder de vislessen op scholen en de opvolging hiervan middels de basiscursus Vissen voor kids kwamen aan bod.
Na Peter was het de beurt aan Jan van de Bovenkamp die de aanwezigen tips en trics over het vissen in SnakeLake gaf.


Nadat alle jeugdbegeleiders de benodigde voer- en aassoorten – zoals pellets, maïs, maden en casters – hadden gepakt, konden zij naar 1 van de 56 visplekken aan SnakeLake. De meesten visten met de vaste hengel en sommigen met de match- of feederhengel. De jeugdbegeleiders moesten de kunst van het vissen in SnakeLake even doorkrijgen, maar daarna vingen zij een mooie kruiskarper, winde of barbeel.


Tijdens de goed verzorgde lunch spraken de aanwezigen de tactieken voor het middagdeel door. Er was namelijk gelegenheid om aan SnakeLake te blijven vissen en daar maakten vrijwel alle jeugdbegeleiders dankbaar gebruik van. Het was tenslotte prachtig weer en de vis liet zich op de meeste stekken ook makkelijker vangen. Een mooi afsluiting van een nuttige en gezellige jeugdbegeleidersdag.De foto's (gemaakt door onze fotograaf Anton van Daal) staan op facebook.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.