Geslaagde dag voor jeugdbegeleiders

0 528
30 okt

Afgelopen weekend kwamen jeugdbegeleiders uit de regio west bijeen om te vissen en om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Henk Zonneveld van de jeugdcommissie en tevens mede organisator maakte het bijgaande verslag van deze mooie dag.

Zondag 28 oktober werd door de jeugdcommissie van regio West de jaarlijkse jeugdbegeleidersdag georganiseerd. Na de afgelasting vorig jaar door het gebrek aan deelnemers besloot de commissie het dit jaar over een andere boeg te gooien en te kiezen voor het huren van een aantal bootjes om te gaan snoeken in de mooie omgeving van Nieuwkoop/Noorden.



Leo Groenendijk van het gelijknamige bootverhuurbedrijf was bereid om alvast een 12-tal bootjes met elektrische motor te reserveren in de hoop dat er dit jaar genoeg belangstellenden op af zouden komen.
Sportvisserij MidWest Nederland zou zorgen voor de communicatie naar de jeugdbegeleiders en dan was het wachten op de inschrijvingen.

En die inschrijvingen kwamen er. En wel zoveel dat alle zeilen bijgezet moesten worden om voldoende bootjes voor alle deelnemers te kunnen huren. Na een aantal mails naar de belangstellenden konden we door de bereidwilligheid van een aantal deelnemers, om zelf een elektromotor mee te nemen, alle vissers voorzien van een boot met motor.
In eerste instantie 36 inschrijvingen, maar door een aantal afzeggers kwam het uiteindelijke aantal op 32.


Vanaf 08.00 uur was er een inloop, maar de eersten waren zelfs al om 07.30 uur aanwezig en ondanks het verzeten van de klok was iedereen ruim op tijd aanwezig en na de nuttiging van een kop koffie met een broodje en de ontvangst en uitleg van de organisatie konden rond 8.45 alle aanwezigen het water op om te trachten een of meerdere snoeken te vangen. Dhr. Groenendijk had aangegeven in welk gebied er gevist mocht worden, dus al rustig varend gingen de bootjes de diverse kanten op. Een straffe noordoostelijke wind maakte het gebruik van dikke kleding noodzakelijk, maar de sfeer was er niet minder om.



Het was de bedoeling dat om ca. 12.00 uur iedereen weer bij de bootverhuur aanwezig was met foto’s van de gevangen snoek, gefotografeerd met de SMWN beschikbaar gestelde rolmaat ernaast, zodat hierop de lengtes afgelezen konden worden.

In de kantine van Dhr. Groenendijk was inmiddels ook Peter Duijnhoven, adviseur jeugd, aanwezig, om een presentatie over het jeugdwerk en jeugdactiviteiten te geven. Na deze presentatie konden er nog wat kleine prijzen uitgedeeld worden aan de winnaars van vandaag, maar aan Ton van Schaik in het bijzonder. Ton werd met een vangst van een snoek van 98 cm dagwinnaar.

In totaal zijn er 6 snoeken gevangen, enigszins teleurstellend, maar de plotseling ingetreden kou, gecombineerd met een noordoostenwind werd als schuldige aangemerkt.
Hongerig geworden door het vissen, de kou en de presentatie werden alle vissers uitgenodigd om zich te goed te doen aan de lunch, geheel verzorgd door Ad en Aart.


Heerlijke ballen gehakt, broodjes en salades, die door de deelnemers met smaak werden verorberd.
Na afloop hiervan nog even een groepsfoto en kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Zeker voor de organisatie was deze dag zeer geslaagd, maar aan de reacties te horen was ook voor de roofvissers deze dag zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Misschien dan toch ook weer in een iets andere vorm, maar daar wordt nog over nagedacht. Suggesties daarentegen zijn zeker van harte welkom.


Het komende weekend is de volgende jeugdbegeleidersdag. Deze dag is volgeboekt. Bent u jeugdbegeleider en heeft u dit jaar geen uitnodiging ontvangen om bij één van de dagen aanwezig te zijn? Dan kunt u contact opnemen met Peter Duijnhoven (adviseur jeugd) via peter@smwn.nl. Hij zet u dan in het mailbestand voor 2019.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.