Verslag van de nationale teamcompetitie

0 503
17 okt

Het tweede en tevens laatste weekend van de nationale teamcompetitie voor jongens en vrouwen aan het Noordhollandsch kanaal te Landsmeer kende twee gezichten. Daar waar de vangsten op de eerste dag dramatisch slecht waren, was de vis op zondag helemaal los en liet zich in groten getale vangen.

Highlight van de eerste dag was een keurige derde plaats voor team midwest 1. Voorwaar een mooie prestatie.

De tweede dag werd zoals gezegd gekenmerkt door uitstekende vangsten, die voornamelijk uit kleine brasem en in sommige vakken ook maatvoorn bestond. De omstandigheden lieten toe netjes te vissen, hetgeen veelal ook noodzakelijk was om de aanwezige vis tot een aanbeet te verleiden.

Zoals het zich liet aanzien, waren de niveauverschillen tussen de vissers groot. Dit vertaalde zich ook direct in de uitslagen.

Uiteindelijk is de balans na vier wedstrijden opgemaakt en bleek, dat midwest 3 de 6e plaats in de eindrangschikking bezet, midwest 1 de 9e plaats pakte, midwest 2 op de 13e plaats is terug te vinden en team midwest 4 tenslotte de 16e en laatste plek pakt. We kunnen terugkijken op een enerverende en in alle opzichten spannende reeks .
In de individuele uitslag pakt Daan Kouwen als eerstaankomende midwest-visser een 11 e plek en vinden we Thijs Saarloos terug op de 16e plek. De overige deelnemers van de midwest ploegen vallen buiten de top 20. Hierbij verwijs ik naar de separate uitslag.

Ik spreek de wens uit dat we elkaar maar veelvuldig mogen treffen de komende maanden op de vele open wedstrijden die her en der worden georganiseerd. Dit stelt ons in staat ons te meten met anderen en de skills te ontwikkelen die nodig zijn om wedstrijden te winnen.

Simon van der Kolk (wedstrijdcoach)

De uitslag van de wedstrijden staan op de site van Sportvisserij Nederland.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.