Succesvol zonovergoten clubkampioenschap

0 972
02 okt

Afgelopen zaterdag waren de clubkampioenschappen van Sportvisserij MidWest Nederland. Een wedstrijd met bijna 100 wedstrijdvissers, waarbij hengelsportverenigingen tegen elkaar streden om de titel “Clubkampioen” en waar gezelligheid voorop staat.

De start was gezamenlijk in het gezellige restaurantje de Alkmaarse Poort. Onder het genot van een verse bak koffie, voelde je de spanning stijgen onder de bijna 100 uitgelaten wedstrijdvissers. Daarom is er door de teamcaptains snel geloot. De teams werden verdeeld over vijf vakken langs het Noord Hollands kanaal. Het parcours liep van het pontje bij Akersloot tot aan de betoncentrale bij Alkmaar.

Iedereen was vol overtuiging met dit mooie weer, en eerdere vangsten op dit stuk kanaal, dat er vele kilo’s vis nodig waren voor de overwinning. Men sprak zelfs over meer dan 30kg op de kopstek bij het pontje. Echter het tegendeel was waar. Met een kilo vis, deed je erg goede zaken, en met 2 kilo vis zat je in de top. Doordat de vangsten zo mager waren, telde elk visje.HSV Sikkens was de titelverdediger, maar kon helaas de titel niet behouden. HSV Alkmaar wist in een spannende strijd met één punt HSV Kennemerland voor te blijven. De nieuwkomer De Vaart-Poscar werd goede derde.

Volledige Uitslag

1)HSV Alkmaar               81 punten
2)HSV Kennemerland     80 punten
3)De Vaart Poscar           74 punten
4)HSV De Arnoud           73 punten
5)HSV Sikkens                64 punten
6)HSV Ons Stekkie         57 punten
7)HVZ                              55 punten
8)HSV De Leede             46 punten
9)HSV Den Helder          45 punten

Winnaar HSV Alkmaar2e plek HSV Kennemerland3e plek De Vaart-PoscarFoto's gemaakt door Anton van Daal

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.