Talententeams vissen eerste wedstrijd

0 791
26 sep

Vorige week donderdag kwamen de vier talententeams hier op kantoor bijeen voor een wedstrijdbespreking met coach Simon van der Kolk. Afgelopen weekend visten ze, in het Kanaal door Voorne, de eerste wedstrijd van de teamcompetitie U20 en dames. Hierbij een verslag van de wedstrijdcoach.


Het eerste topcompetitieweekend voor jeugd en vrouwen werd gekenmerkt door matige weersomstandigheden met veel regen. Op zaterdag werd de wedstrijd na een half uur zelfs voor korte tijd onderbroken wegens onweer. Helaas wilde de organisatie niet een half uur langer doorvissen.

De vangsten waren over het algemeen goed, en je kon op vrijwel elke plek een goede klassering bereiken, mits je het spelletje een beetje doorhad.
In de kant werd voornamelijk kleine vis rond de 10 gram gevangen. Dat lijkt weinig, maar als je er maar genoeg ving, kon je zo de nodige kilo’s bij elkaar scharrelen. Op de lange hengel waren maatvoorns en hier en daar een bonusvis in de vorm van een brasem te verschalken.

Teamwise waren de resultaten nogal wisselend. Er deden 16 ploegen mee. Team 3 heeft het beste gepresteerd door na afloop van de 2 wedstrijddagen de 5e plaats te bezetten. Team 1 vinden we terug op de 11e plaats, team 2 op de 12e plaats en team 4 op de 14e plaats. Kortom, veel teams in het rechterrijtje, zodat er nog zat werk aan de winkel is om de klassering omhoog te krikken.

Individueel zijn er hier en daar wat lichtpuntjes. Zo weet Daan Kouwen een voorlopige podiumplek in de vorm van een 3e plaats te bezetten, met slechts 5 penalties over 2 dagen. Chapeau! Daan wist door zich strak aan zijn plan de campagne te houden, zich in de top te nestelen. Vermeldenswaard is dat hij door een windvlaag 2 topkits aan bonken zag gaan. Echter, zijn kompaan Frank Ligthart voorzag hem via dat vervelende kereltje uit Beverwijk van twee nieuwe kits, die Daan vliegensvlug van tuigen voorzag. Talking about team spirit mate?!!

Diezelfde Frank vinden we terug op een keurige 8e plek in de individuele rangschikking met 7 penalties. Zijn gewicht van de eerste dag was tegen de 8 kilo, een mixed bag van mooie maatvoorns en klein spul.
Thijs Saarloos tenslotte, bezet uiteindelijk plek 17, met slechts 10 penalties. Dit biedt absoluut perspectieven voor een goede eindklassering!

Al met al was het een geslaagd weekend, met een heel diverse groep vissers uit het werkgebied van federatie Midwest Nederland. Roll on Noord Hollands kanaal!

De uitslag van wedstrijddag 1
De uitslag van wedstrijddag 2 en tussenklassement

     Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.