Uitslag voorselectie NK Baarsvissen

0 423
11 sep

Als de top drie eindigt met de vangst van 49, 48 en 47 baarzen dan kun je met recht spreken van een spannende wedstrijd en met 35 deelnemers was ook deze baarswedstrijd weer goed bezocht. Lees hier meer over de uitslag en een impressie van de wedstrijd.

Decor voor deze wedstrijd in het hoge noorden was ditmaal het viswater bij Opmeer en de ringvaart van de Berkmeer. Voor de deelnemers een lastige uitdaging want in Opmeer ligt een betonnen schoeiing met direct diep water terwijl in de ringvaart juist weer veel riet staat. Als je daarbij bedenkt dat iedere deelnemer 5 stekken moet bevissen dan is de uitdaging compleet.


Met de start in Opmeer vielen de eerste stekken langs het beton erg tegen. Er vielen verschillende nullen en de uiteindelijke top had hier nog maar 12, 11, 17 en 4 stuks. Na drie stekken lag Nico Ooteman met 26 baarzen aan de leiding en toen moest de ringvaart nog komen.

Voor iedereen was het toen wel duidelijk dat de laatste twee stekken met riet langs de ringvaart de beslissing zouden gaan brengen. Op de vierde stek wist Rob Eelsing met 18 stuks de meeste baarsjes te vangen gevolgd door Anton klaver met 15 stuks. Het deelnemersveld in de top lag toen nog redelijk bij elkaar en zo kwam het echt aan op de vijfde stek. Het was Peter Posthumus die op dit traject 24 baarzen ving en uiteindelijke de zege veilig stelde. Een regelrechte close finish als je naar de top drie kijkt:Klik hier voor de totale uitslag en selectie.

Na de wedstrijd werden na het nodige rekenwerk in startlokaal De Schelvis in Noord Scharwoude de prijzen uitgereikt en was er een loterij met goed verzorgde en leuke prijzen. Rond 13:00 uur kon iedereen weer naar huis met hopelijk een voldaan gevoel.

De organisatie voor deze selectie lag in de uitstekende handen van de mannen van de Langedijker Sportvissers e.o. waarvoor onze complimenten. Speciale dank ook voor de gastvrijheid van hengelsportvereniging Obdam voor het mogen baarsvissen in hun wateren.

Op naar het NK baars in Wieringerwaard op zaterdag 6 oktober.

Met dank aan C.B.Emmaneel voor het verslag.

Al eerder werd de selectiewedstrijd van regio West gevist. Deze uitslag staat achter deze link.

Onze fotograaf Anton van Daal maakte foto's van deze wedstrijd, ze staan op facebook (voor iedereen, ook zonder account, toegankelijk)

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.