In memoriam René Wielenga

0 883
11 sep

Wij ontvingen het droevige bericht dat ons erelid René Wielenga op 1 september 2018 is overleden. Hij werd 89 jaar. René Wielenga was een gedreven bestuurder en promotor van de hengelsport op lokaal, regionaal en landelijk niveau en heeft veel bereikt.

Met zijn maat Karel Leijdsman waren zij meer dan 20 jaar de drijvende krachten van de toenmalige federatie Noord West Nederland. Samen hebben zij van menig viswater de rechten weten te verwerven. René was lid van het Provinciaal Overleg Sportvisserij (POS), een platform van de 4 Noord-Hollandse federaties met als doel de visstand en waterkwaliteit in Noord-Holland te verbeteren. Ook was hij lid van de Verenigde Huurders Schubvisrecht Randmeren (VHSR), een overlegorgaan dat voor de belangen van de sportvisserij op de randmeren op kwam. Bij de NVVS, de voorloper van Sportvisserij Nederland, was hij bestuurslid om daarna in dienst te treden als hoofdredacteur van Het Visblad.

Toen hij in 1997 stopte als bestuurslid van de federatie werd hij benoemd tot erelid van Noord West Nederland. Daarna bleef hij nog als adviseur beschikbaar.
Wij zullen René Wielenga herinneren als een deskundig bestuurder die veel heeft betekend voor de hengelsport.

Het bestuur en medewerkers van Sportvisserij MidWest Nederland wensen zijn echtgenote, kinderen en verdere familie veel sterkte om dit verlies te verwerken.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.