Mooie visplek Medemblik blijft behouden

0 576
10 jul

Het Overlekerkanaal in de haven van Medemblik blijft bevisbaar. Heel even dreigde dit anders te gaan.

Het Overlekerkanaal ligt in de haven van Medemblik. Een mooie visplek, die in het verleden niet voor iedereen bevisbaar was.In 2013 heeft het college van de gemeente Medemblik besloten dat het Overlekerkanaal voor iedereen beschikbaar moest zijn.Om dit tot uitvoering te brengen heeft de gemeente de visrechten aangeboden aan de federatie, zodat iedereen hier kan vissen.

Inmiddels zijn er wat jaren verstreken en is de haven inmiddels niet meer van de gemeente maar is de haven een BV geworden met de gemeente als aandeelhouder. Hierdoor kwam er ook een nieuwe havenmeester. Deze havenmeester had het niet zo op vissers in de haven. Na meerdere overleggen en een bezoek op locatie, hebben we de gemeente kunnen overtuigen dat sportvissen en andere waterrecreatie goed met elkaar kunnen samengaan.

Mochten er zich toch incidenten zich voordoen, op het Overlekerkanaal dan hebben we nu afgesproken dat de havenmeester direct contact met ons kan opnemen. Samen kunnen we er voor zorgen dat iedereen
van het Overlekerkanaal kan genieten. Van sportvisser tot bootjesvaarder.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.