In memoriam Theo Braun

0 826
04 jul

Wij ontvingen het droevige bericht dat Theo Braun is overleden. Theo was lange tijd secretaris van de federatie Gooi en Eemland e.o. Vanuit die functie bestuurde hij hij op zijn eigen wijze en werkte mee aan de onvermijdelijke fusie van federaties.

Rustig aan, niet forceren en mensen de tijd geven om te wennen aan het idee en de voordelen te zien was zijn credo. Hij steunde daarmee zijn voorzitter Jan Boes. Voor zijn verdiensten voor federatie Gooi en Eemland e.o. ontving hij de erespeld.

Hij heeft er aan meegewerkt dat in 2011, na een zorgvuldig proces, de nieuwe federatie MidWest Nederland is ontstaan die met een team van jonge enthousiaste medewerkers en vanuit een nieuw kantoor de professionele belangbehartiging ging doen, ook in zijn regio Gooi en Eemland.

Vanaf 2001 tot de opheffing in 2012 was hij bestuurder van de POS, een stichting die voor de daarbij aangesloten federaties de belangenbehartiging verzorgde.

Hij was een allround bestuurder. Met zijn flegmatieke benadering wist hij grote verschillen bespreekbaar te maken en een brug te slaan tussen partijen. Als begenadigd spreker kon hij een heldere analyse maken en dat vertalen in een verrassend compromis. Telkens weer wist hij zich uitstekend te voorzien van woorden die respect afdwongen. Hij stond ergens voor en je moest van goede huize komen om hem van zijn standpunt af te brengen. We kunnen Theo omschrijven als een heerlijk debater, eerlijk en oprecht met het hart op de goede plek. Met veel respect kijken we terug op de tijd dat we met hem hebben samengewerkt. Menig vergadering en bespreking hebben in huize Braun plaatsgevonden. Wij danken hem voor zijn gastvrijheid.

Lange tijd was hij in verschillende functies bestuurder van hengelsportvereniging Naarden-Bussum en is door hen benoemd tot erelid. En nog steeds was hij adviseur van die vereniging.

Een goed, aimabel mens en topbestuurder is ons ontvallen.

Het bestuur en medewerkers van Sportvisserij MidWest Nederland wensen zijn familie veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Meer informatie over het afscheid van Theo Braun vindt u hieronder


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.