Mooie vangsten tijdens selectiewedstrijd Open NK Junioren regio West

0 677
11 jun

Het Amstel-Drechtkanaal was afgelopen zondag het decor van de selectiewedstrijd regio West voor het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Junioren 2018. 17 deelnemers verdeeld over 3 leeftijdscategorieën gingen de strijd met elkaar aan. Al snel na het startsignaal vingen zij kleine vis, met name voorn en kolblei. Later in de wedstrijd wisten diverse deelnemers één of meerdere brasems te landen.

Op de kopstek ving Ties Rinzema van HSV ‘De Leede’, spijtig genoeg de enige deelnemer in de U15-categorie, bijna 4.520 gram vis. In de U20 probeerden 11 junioren, waaronder diverse leden van onze talententeams, zich net als Ties te plaatsen voor het NK. Door de vangst van 7 grote brasems wist Jelle Sikking van ‘De Leede’ ruim 12 kilo ter weging aan te bieden. Bas van Schie, winnaar van de selectiewedstrijd van vorig jaar, behaalde met 5.240 gram een knappe tweede plaats. Op deze stralende zondag eindigde Kaj van de Heuvel van Visserijvereniging Nieuwkoop en Noorden met 2.640 gram op de laagste trede van het erepodium.

In de oudste leeftijdscategorie (U25) probeerde Dave Houdijk van HSV De Arnoud tijdens zijn laatste optreden als ‘junior’ eindelijk dat felbegeerde Delftsblauwe bord te winnen. Na een pechmoment, de vangst van een paling (telt niet mee), volgde twee mooie brasems waarmee Dave de eindzege pakte. Slechts 400 gram voor Tim van Uitert die 3 minuten voor het einde van de wedstrijd een dikke vis loste. Zijn reactie “Ach, dat hoort bij vissen. Volgende keer heb ik meer geluk” Kelly Swart van HV Zaanstreek, één van de twee deelnemende dames, maakte het U25-podium compleet. Zij ving op de staartplek 3.120 gram.

Na de prijsuitreiking bij Hoogerwerf Bootverhuur te Nieuwkoop gingen de deelnemers op de foto. De prijzen zijn mede beschikbaar gesteld door Raven en Visdeal. Elke deelnemer ging met een prijs huiswaarts. Hartelijk dank aan de jeugdcommissie regio West voor de organisatie.

De volledige uitslag vindt u binnenkort hier.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.