Welke activiteiten organiseren we voor jeugdvissers?

0 578
25 apr

Wilt u het hele jaar door mooie jeugdactiviteiten organiseren, maar weet u niet precies welke? Wilt u een cursus Vissen voor kids geven, maar weet u niet hoe? Vraag het dan eens aan de federatieve jeugdcommissie. De enthousiaste leden van deze commissie hebben veel ervaring in het organiseren van jeugdactiviteiten en voorzien u graag van advies.

De federatieve jeugdcommissie stimuleert laagdrempelige lokale jeugdactiviteiten en kleine regionale samenwerkingsverbanden. Zo leidde de samenwerking tussen een aantal buurverenigingen tot regionale wedstrijden en jeugdVISdagen met clinics witvis, baars, karper en roofvis.

Jongeren zijn vaak enthousiast maar weten niet precies hoe ze bijvoorbeeld goed op karper of roofvis kunnen vissen. Niet iedere vereniging heeft de capaciteit of kennis en kunde om de jeugd iets te bieden. De federatieve jeugdcommissie probeert dan de verbinding met andere verenigingen te leggen zodat via een samenwerking wel jeugdactiviteiten worden georganiseerd. Tijdens kleinschalige wedstrijden of clinics komen de jongeren elkaar tegen, leren zelfstandig vissen en blijven zo enthousiast om te vissen.

Advies nodig?
Wilt u iets organiseren voor de jeugd en kunt u advies gebruiken dan horen we dat graag! U kunt dan een mail sturen of bellen met de adviseur jeugdzaken van de federatie Peter Duijnhoven, peter@smwn.nl  Peter zet uw vraag vervolgens uit bij de leden van de federatieve jeugdcommissie in uw regio:

Regio Noord:
Arnold Teunen (HSV Obdam e.o.),
Marieke Sijm (HSV Klokkeweel)
Pieter Oostwouder (HSV Langedijker Sportvissers e.o.)

Regio West:
Ad van de Helder (Visserijvereniging Nieuwkoop en Noorden)
Henk Zonneveld (HSV De Sportvisser)
Jolanda Twisk (HSV ’t Snoekje Heemskerk)
Aart Slotboom (Visserijvereniging Nieuwkoop en Noorden)


Regio Gooi & Eemland:
Leo Harmsen (AUHV)
Bart Kors (AWHB)

Regio Randmeren:
Jan van de Bovenkamp

Veel ervaring met het organiseren van jeugdactiviteiten?
Organiseert u met veel plezier en enthousiasme de jeugdactiviteiten bij uw vereniging? Wilt u deze kennis en ervaring best delen in een federatieve jeugdcommissie en zo andere verenigingen ondersteunen bij de organisatie van jeugdactiviteiten? Ook dan horen we graag van u! De federatieve jeugdcommissies kunnen allemaal versterking gebruiken.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.