Gemeenteraadsverkiezing kans voor de sportvisserij

0 904
07 mrt

21 maart zijn de verkiezingen binnen vrijwel alle gemeenten. Een ideaal moment om de sportvisserij onder de aandacht te brengen. Onbekend maakt tenslotte onbemind.

Diverse hengelsportverenigingen zijn al druk bezig met de sportvisserij onder de aandacht te brengen bij de politiek. En dat is nodig ook, als je ziet hoe dierenwelzijn tegenwoordig onder een vergrootglas ligt. Kijk bijvoorbeeld hoe het beleid onder druk van de publieke opinie een totale ommezwaai maakt als het gaat om wel of niet bijvoeren. Conclusie hieruit is dat elke vorm van dierenwelzijn, dus ook de sportvisserij, onder een vergrootglas ligt. Dat betekent dat vooral de besluitvormers, de politiek, goed geïnformeerd moeten zijn over wat wij als sportvisserij allemaal doen voor de maatschappij en hoe wij jeugd opleiden om verantwoord te kunnen vissen. Zo kunnen ze goed geïnformeerd een besluit nemen als het gaat over de sportvisserij of over dierenwelzijn bij vissen.

HSV Ons Genoegen Almere heeft diverse politieke partijen benaderd en uitgenodigd om kennis te maken, maar ook wat er speelt bij de vereniging en waar ze tegen aan lopen. Meer informatie hierover vind je via deze en deze link op hun site.

Ook de AHV houdt zich bezig met de gemeenteraadsverkiezingen en heeft een stemwijzer op hun website geplaatst. 
Hengelsportvereniging Alkmaar heeft tijdens het streetfishing event in Alkmaar de politieke partijen uitgenodigd. Vrijwel alle partijen kwamen opdagen. Na een persmoment heeft de vereniging met ondersteuning van de federatie een toelichting gegeven over de sportvisserij, wie wij zijn en wat wij doen. Daar is erg positief op gereageerd en was dus erg positief. Door dit succes, gaan we dit concept ook in Haarlem doen a.s. zondag. Want dan is het streetfishingevent in Haarlem.

En ook de AUHV speelt in op de verkiezingen en de goede verstandhouding met de gemeente. Daar is het komend weekend een visuitzet waar de wethouder bij aanwezig is.  

Allemaal mooie inspirerende voorbeelden om de politiek bij de sportvisserij te betrekken. Denk je als vereniging, wij zijn nog niet begonnen, maar willen wel starten maar weten niet hoe? Neem dan contact op met onze adviseur Tom Voorhamm via de mail tom@smwn.nl

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.