Zaterdag op 5 plaatsen uitzet karper

0 726
30 nov

Komende zaterdag worden er karpers uitgezet in Zaandam, Purmerend, Avenhorn, Alkmaar en Den Helder. Publiek is van harte welkom om te komen kijken als de vissen het water ingaan!

In samenwerking met de maar liefst 5 hengelsportverenigingen is het project Schermerboezem opgezet. Er gaan dan ook op 5 verschillende locaties prachtig beschubde spiegelkarpers het water in. De leverancier van de vissen gaat eerst naar Zaandam (De Zaan) en wordt daar rond 11.00 uur verwacht. Vrijwilligers van de HVZ zetten op de Lagedijk ter hoogte van nummer 330 de karpers in het water.

Vervolgens gaat hij naar Purmerend. Daar worden rond 12.00 uur aan de Burgemeester Kooimanweg vlakbij het clubgebouw van hengelsportvereniging Afdeling XI karpers uitgezet in de Purmerringvaart. Omstreeks 12.45 uur worden in Avenhorn (bij de trailerhelling op de Oost-Mijzen) door vrijwilligers van de Hoornse Hengelaars Bond karpers in de Beemsterringvaart gezet.

De tocht wordt vervolgd naar Alkmaar. Daar worden op de Westdijk/ Omval rond 13.30 uur de vissen gefotografeerd en zetten de vrijwilligers van HSV Alkmaar de vissen in het NoordHollandskanaal. Als laatste worden rond 15.00 uur karpers uitgezet in een zijtak van het NoordHollandskanaal in Den Helder (Walvisvaardersweg).

Gerelateerde berichten
Facebook reacties