Start zegenseizoen beroepsvisserij Randmeren 2017-2018

0 712
01 nov

Vanaf vandaag mogen de beroepsvissers op de Randmeren weer met de zegen op brasem, kolblei en blankvoorn vissen. Zij doen dit volgens vastgestelde regels in de zegenvergunning en jaarlijks vastgestelde vangstquota. Alle vis die de beroepsvissers vangen wordt als ‘levende pootvis’ verkocht aan handelaren, die op hun beurt de vis weer verkopen aan hengelsportverenigingen in België en Nederland.

Sportvisserij MidWest Nederland is als huurder van het schubvis-visrecht, via de huurovereenkomst van de Staat verplicht om een schriftelijke toestemming voor het vissen met de zegen op de Randmeren aan de beroepsvisserij te verstrekken. Hierover worden ieder jaar strikte afspraken gemaakt met de betreffende beroepsvissers en er is strenge controle door Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) van Sportvisserij MidWest Nederland.

Kijkt u dus niet raar op als u de komende wintermaanden een beroepsvisser de netten ziet uitvaren op de Randmeren. Mocht u desondanks vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet om naar kantoor te bellen of een email naar info@smwn te sturen.

Binnenkort informeren wij u over de voortgang van de vangsten en blikken wij terug op het vorige zegenseizoen.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties