Veel vis in finale Clubkampioenschap MidWest Nederland

0 673
25 okt

De vissers van HSV Sikkens uit Sassenheim hebben zaterdag 21 oktober de federatieve finale van het Clubkampioenschap van Sportvisserij MidWest Nederland gewonnen. De beste 5 vissers van deze vereniging vingen in de 4 uur durende wedstrijd samen meer dan 100 kilo vis.

Aan het Noordhollandskanaal vanaf het pontje Akersloot richting Alkmaar zaten 62 vissers van zes verenigingen, na een flinke bui tijdens de voorbereiding, heerlijk in het najaarszonnetje. De straffe wind zorgde er voor dat veel vissers kozen voor de feeder. Dat bleek een goede keus, want de vis moest deze keer van ver komen. Na een matige start kwam de vis in de tweede helft van de wedstrijd helemaal los en een aantal vissers moest zelfs een tweede leefnet bijzetten omdat zij meer dan 20 kg. wisten te landen. Totaal werd meer dan 440 kg. vis, meest brasem, gevangen. Zelfs voor dit als visrijk bekendstaand water is dat een uitstekende vangst.

Onder het genot van een paar consumpties en hapje, aangeboden door Sportvisserij MidWest Nederland, wachtten de deelnemers na afloop in Café De Vriendschap met spanning op de uitslag van deze spanende wedstrijd. Hengelsportvereniging Sikkens won uiteindelijk met 124 punten en 101.071 gram. HSV Kennemerland uit Beverwijk, vorig jaar nog winnaar, werd vlak daarachter met 111 punten en 76.642 gram keurig tweede. Federatiesecretaris Kees Schotanus reikte de winnende vereniging een enorme wisselbeker uit.

De volledige uitslag kunt u hier lezen.Zaterdag 28 oktober gaat de ploeg van Sikkens deelnemen aan de landelijke finale die wordt gehouden in het Noordhollandskanaal tussen Spijkerboor en Neck.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties