Jeugdcompetitie baarsvissen

0 440
05 sep

Onlangs was de eerste wedstrijd van de competitie baarsvissen voor de jeugd. Hierbij het verslag.

Verslag 1e Jeugd baarswedstrijd 2017 bij H.S.V. Langedijker Sportvissers

Zaterdag 26 Augustus werd de 1e wedstrijd jeugd baarswedstrijd georganiseerd door de Langedijker Sportvissers e.o. in samenwerking met de jeugdcommissie Regio Noord. Voor deze wedstrijd hadden zich 9 fanatieke jeugdvissers opgegeven. Er werd om 8.00uur verzameld op het terras van café “de Schelvis” te Zuid-Scharwoude. Na loting van de steknummers vertrokken de jeugdvissers naar het viswater.
Er werd onder prachtige weersomstandigheden (eigenlijk was het te mooi weer voor de baarsvisserij) gevist
in de Mayersloot welke zeer toegangelijk is voor de jeugd. Riethaken waren niet of nauwelijks nodig.
Door het stille weer viel het voor de jeugd niet mee om een baars te vangen. De 1e stek vingen Perry Pankras en Senne van Dalsen ieder 4 baarzen waarmee ze beide koploper waren. De 2e stek was voor Jay Buter en Maarten Appelman, zij vingen op deze stek ieder 3 baarzen. De 3e stek werd er vreselijk uitgehaald door Tycho Weijers van Vischlust Barsingerhorn, hij wist op deze stek maar liefst 12 baarzen te vangen!
De 4e stek was voor Lars Buth, hij ving deze stek 7 baarzen waarmee hij een flinke inhaalslag maakte.
De 5e en laatste stek moest de beslissing brengen, het zat erg dicht bij elkaar. Perry Pankras wist deze stek uiteindelijk toch het verschil te maken door 7 baarzen te vangen. Hierdoor kwam hij in totaal uit op 22 baarzen waarmee hij deze 1e wedstrijd op zijn naam schreef. Op een mooie 2e plaats eindigde Tycho Weijers met 17 baarzen en op de 3e plaats eindigde Lars Buth met 14 baarzen dankzij een hoogste stek van 7 baarzen. Tot slot willen wij hierbij de organisatie, begeleiders en de fotograaf Anton van Daal bedanken voor hun inzet! De volgende wedstrijd van deze mini competitie, bestaande uit 3 wedstrijden is de zogenaamde “Snertwedstrijd” zaterdag 28 Oktober in Hoogkarspel georganiseerd door de plaatselijke vereniging HSV Klokkeweel.

Met dank aan Pieter Oostwouder voor het verslag.
De foto's van deze dag (gemaakt door Anton van Daal) staan op facebook.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties