Selectie open NK junioren regio Randmeren

0 684
04 jul

Afgelopen weekend was de selectiewedstrijd voor het NK junioren in Zeewolde. Het was een mooie strijd met veel vis.

Selectie NK 2017 voor jeugd in 3 leeftijd groepen.

U 25 de oudere jeugd kende een sterk deelnemersveld met o.a twee Internationals in hun midden.
Het werd een titanenstrijd met goede vangsten en aan het einde maar 55 gram verschil tussen de nr 1 en 2!

De Spiekvaart in Zeewolde kent ook het landelijke probleem van veel plantengroei. Als je daar mee weet om te gaan dan kun je dat in je voordeel benutten. Dit deed uiteindelijk Patrick van de Bovenkamp van HSV Ons Stekkie Zeewolde het best, hij wist ruim 5.5 kg vis te vangen en bleef daarbij Johnno ter Haar van HSV Renswoude en Nick Eestermans van Ons Stekkie Zeewolde voor. In het geval van Johnno was het verschil met de winnaar maar 55 gram! 4e werd Marco Spelt van de HSV Woudenberg. Hier plaatsten zich twee deelnemers.

In de U 20 won Mart Klein Wolterink van HSV Renswoude. Hij deed dat met ruim 4.5 kg. Tweede werd Johan Bakkernes ook van HSV Renswoude met 3 kg en derde van HSV Woerden Florian Wijsman hij ving 2.9 kg.
In deze groep was het mooi te zien dat er ook weer een dame mee deed en met succes. Een mooie 4e plaats en dus ook nog eens plaatsing voor het NK was voor Fabienne ter Horst van HSV Ons Stekkie Zeewolde. In de U 20 plaatsen zich 4 deelnemers. Rick Meier, Steffan Brehen en Henk v Schoonhoven, allen van de HSV de Zwarte Schapen Ede vielen net naast plaatsing! Maar ook zij vingen allemaal ruim een kg vis!

In de categorie U15 ving Tim Copier het hoogste daggewicht van alle vissers en toverde bijna 7 kg vis uit het water. Tim vist voor de HSV Ons Stekkie Zeewolde. Ook Thijs Saarloos van de HSV Ons Stekkie Zeewolde deed het super met een tweede plaats, hij ving ruim 3.5 kg en met bijna 2 kg werd Pedro van de Vegte derde, hij vist voor HSV de Poepenkolk Elburg.

Een mooie strijd dus met veel vis!
Wij wensen alle deelnemers(sters) veel succes in Giethoorn aan het Beukerskanaal.

(Met dank aan Jan vd Bovenkamp voor de tekst en de foto)


Gerelateerde berichten
Facebook reacties