Roofvissen in hartje Amsterdam

0 738
22 jun

Nieuwsgierig welke grote roofvissen in het stadswater van Amsterdam zwemmen? Kom dan zondag 25 juni kijken bij de finale van de competitie streetfishing aan de grachten en het IJ in Amsterdam. Zo’n 60 jongeren proberen zoveel en zo groot mogelijke snoek, snoekbaars en baars te vangen.

Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op plekken waar je normaal niet zo snel gaat vissen. Bovenal staat dat er verantwoord met de vissen wordt omgegaan en alle gevangen vis wordt teruggezet.
De competitie bestaat uit 6 wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar, Utrecht, Zaandam, Amersfoort, Haarlem, en nu de laatste wedstrijd in Amsterdam. De meer dan 60 deelnemers komen uit heel Nederland. Het wordt een spannende finale omdat er drie teams op de eerste plaats staan. Er is een mooie hoofdprijs maar bij iedere wedstrijd zijn er ook dagprijzen.

Iedereen die wil zien welke roofvissen uit het Amsterdamse water komen (en weer terug gaan) is van harte welkom om te komen kijken. De wedstrijd is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Hierna is de prijsuitreiking bij Hanneke’s Boom. De wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland in nauwe samenwerking met Algemene Hengelsportvereniging Amsterdam.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties