Zon, vis en vooral blije gezichten tijdens de visdag voor mindervaliden aan het Noordzeekanaal

0 561
22 jun

Eigenlijk is dat samengevat de visdag voor mindervaliden aan het Noordzeekanaal van afgelopen zaterdag. Als het vissen je in je bloed zit lees dan hier verder voor het hele verslag van de dag.

Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen, maar denk je eens in dat je voor een dag vissen volledig afhankelijk bent van je vismaat. Als sportvisser in hart en nieren is dat eigenlijk niet te doen. Niet te verteren. Vissen is experimenteren, beetje aanprutsen, genieten en vooral heel veel van jezelf en een beetje van … inderdaad. Stel je voor dat je gewoonweg niet kunt gaan vissen.

De commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland organiseerde al weer voor de negende keer de visdag voor mindervaliden. Het is mooi om te zien dat op zo’n dag eigenlijk alles kan en mag.

Achttien koppels, dus in totaal 36 vissers, visten drie uur lang zij aan zij in het Noordzeekanaal. Het weer was perfect, de stemming opperbest alleen vielen de vangsten soms wat tegen. Juist dan valt het op dat vissen zoveel meer is dan vangen. Alleen al de mogelijkheid om een hele dag buiten te kunnen zijn, zorgt voor blije gezichten. Zeker aan het Noordzeekanaal waar de grote vrachtschepen al een attractie op zich zijn.

Gellukig werd er wel degelijk vis gevangen tot grote vreugde van de deelnemers. Bot, schar, tong, schol, wijtig, steenbolk, zeebaarsjes en zelfs twee heuse finten kwamen heel even op de kant. De vangst van een krab leidde tot grote hilariteit en dat was misschien wel het gesprek van de dag onder de vissers.

Na afloop van de wedstrijd –want dat was het op papier- werden er nog veel sterke visverhalen uitgewisseld onder het genot van een hapje en een drankje in cafe Kruiten. Ieder koppel is met een mooie prijs en een mooie ervaring rijker huiswaarts gegaan en namens de commissie zeevissen willen wij iedereen hartelijk bedanken voor haar of zijn inzet. Zonder vrijwilligers en sponsors geen visdag voor minder validen en onze speciale dank gaat ook uit naar de gemeente Velsen, Grand Café Kruiten, Hengelsport Rik, Bakkerij Bertram en Hengelsport Goedvolk. Graag tot volgend jaar.

Foto's en filmpjes van deze dag staan op facebook

Gerelateerde berichten
Facebook reacties