Stichting Viscentra Gehandicapten zoekt vrijwilligers

0 820
02 mei

De Stichting Viscentra Gehandicapten zoekt enthousiaste vrijwilligers die zo af en toe een handje willen helpen.

De Stichting Viscentra Gehandicapten stelt zich ten doel het voor gehandicapten en ouderen mogelijk te maken op een veilige en beschermde plek te kunnen vissen. Daartoe beschikt de Stichting over een aangepast Viscentrum bij het Fort Abcoude. Er wordt gevist in de fortgracht van het Fort vanaf speciaal voor gehandicapten en ouderen aangelegde veilige vissteigers.

Af en toe handje helpen
Het bestuur van de Stichting zoekt vrijwilligers, die af en toe een handje willen helpen als er groepen gehandicapten en ouderen een dagje komen vissen op het Viscentrum. De hulp bestaat uit technische assistentie, zoals het gereedmaken van hengels, het bevestigen van aas aan de haak, het ingooien, het onthaken van een gevangen vis, het ontwarren van tuig, e.d. Aan gehandicapten hoeft geen andere hulp te worden verleend, zoals hulp bij eten of toiletbezoek. Daarvoor zijn hulpverleners van de deelnemende instellingen aanwezig.

Enthousiaste vissers gezocht
Wij zoeken enthousiaste vissers, die wat voor een ander over hebben. Wij zoeken vooral mensen die op doordeweekse dagen beschikbaar zijn en op korte termijn kunnen inspringen. Het gaat meestal om een ochtend of een middag. Zij moeten niet te ver van Abcoude wonen. De reiskosten worden vergoed en lunch en drankjes zijn vrij maar verder worden vrijwilligers niet beloond. Wel organiseert de Stichting voor de vrijwilligers zo’n twee keer er jaar een speciaal evenement.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij mevrouw E. Oudemans, beheerder, per email: planviscentrum@gmail.com.

(tekst: Stichting Viscentra Gehandicapten)

Zie ook www.viscentrumgehandicapten.nl

Gerelateerde berichten
Facebook reacties