Inspirerende thema-avond jeugdwerk regio Randmeren

0 705
30 mrt

Hoe maak je de jeugd enthousiast om te vissen? Hoe houd je de jeugd betrokken bij de vereniging? Dat waren de centrale vragen tijdens een informatieve avond over jeugdbeleid 22 maart in Nijkerk. Het doel van de avond is behaald: de deelnemers keerden met ideeën, tips en handvatten voor de organisatie van jeugdactiviteiten en samenwerkingsverbanden huiswaarts.

Na de opening door Marco Roest, bestuurslid jeugd, presenteerde adviseur Peter Duijnhoven de uitkomsten van de enquête jeugdbeleid van de verenigingen uit regio Randmeren. Welke jeugdactiviteiten organiseren de verenigingen? Tegen welke knelpunten lopen zij hierbij aan? En welke vormen van ondersteuning wensen zij? De antwoorden op deze en vele andere vragen kwamen aan bod. Belangrijke informatie voor de verenigingen en de federatie om gerichte acties voor realisatie van het jeugdbeleid te kunnen nemen.

Het avondprogramma bestond verder uit interactieve groepsopdrachten. 23 jeugdvrijwilligers van 10 verenigingen uit regio Randmeren discussieerden over het ideale jeugdprogramma en gaven elkaar tips & adviezen voor de organisatie van de jeugdactiviteiten. Ook bespraken zij de mogelijkheden om samen te werken.

Jan van de Bovenkamp gaf vervolgens een uitleg over het wedstrijdvissen voor de jeugd. Tot slot deed Jan een oproep voor leden voor de federatieve jeugdcommissie. Het is o zo belangrijk dat ook in regio Randmeren een federatieve jeugdcommissie actief is. De federatieve jeugdcommissie stimuleert en ondersteunt tenslotte laagdrempelige lokale jeugdactiviteiten en regionale samenwerkingsverbanden.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties