De deelname aan diverse selectiewedstrijden voor o.a. het NK dobbervissen in de verschillende regio's van de federatie waren dalende. Met een handjevol deelnemers kun je eigenlijk niet spreken van een echte wedstrijd. Daarom zijn we gaan kijken hoe we de wedstrijden meer cachet kunnen geven.

In nauw overleg met de wedstrijdcoach en de wedstrijdcommissie zijn we gekomen tot één voorselectiewedstrijd per discipline. Tot nu toe werden deze voorselecties vaak nog per regio gevist. De locaties van de selectiewedstrijden proberen we per jaar te wisselen. We verwachten op deze wijze mooiere en grotere wedstrijden te krijgen. In 2019 zijn er dus voor het eerst federatief kampioenen.

Hieronder staan de wedstrijden. De data voor het baarsvissen zijn nog niet bekend, maar zullen zodra die bekend zijn gepubliceerd worden. 

- 18 mei Federatief kampioenschap Open NK feeder (tevens voorselectie)
       Locatie: Noord - Hollands Kanaal traject van Kanaaldijk tot aan Neckermolen

- 22 juni Federatief kampioenschap Jeugd + dames (tevens voorselectie)
       Locatie: 
Kanaal Alkmaar Omval Kolhorn traject Huygendijk, van Shellpomp tot aan de viaduct


- 6 juli Federatief kampioenschap dobber + Voorselectie Open NK teams (tevens voorselectie)
      Locatie: Noord- Hollands Kanaal traject tussen Alkmaar en Akersloot (Vak B & c) 

- 7 september Federatief Clubkampioenschap (tevens voorselectie)
     Locatie: Lage Vaart


De wedstrijdkalender van Sportvisserij Nederland vind je hier.

Aanmelden voor één van deze wedstrijden? Mail naar wedstrijden@smwn.nl of bel naar 0251 745 662 om je aan te melden. Voor een aanmelding hebben we de volgende gegevens nodig:

- Om welke wedstrijd gaat het?
- Naam
- Hengelsportvereniging
- VISpasnummer
- Telefoonnummer
- e-mailadres

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.