Karpercommissie

De federatieve Karper commissie is in het voorjaar van 2013 opgestart. Hedendaags staat er een enthousiaste groep die zich in wil zetten voor de belangen van de sportvisser, in het bijzonder voor de sportvisser die zich richt op de karper. De commissie ontwikkelt een visie en stelt doelen op. Deze doelen komen deels voort uit het beleid van Sportvisserij MidWest Nederland, deels uit de commissie zelf. Uitvoering vindt plaats door belangenbehartigers uit o.a. de KSN en verschillende verenigingen, ondersteund door de werkorganisatie van Sportvisserij MidWest Nederland en het bestuur.

Doelen

Een van de belangrijkste doelen van de karper commissie is het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden voor het verruimen van de toestemming voor het nachtvissen, gebruik van schuilmiddelen en het vissen met een derde hengel.

Ten tweede inventariseert de kapercommissie jaarlijks welke verenigingen karpers willen uitzetten en geeft zij advies en ondersteuning bij spiegelkarperprojecten en bij (onderhouds-)uitzettingen.

Een derde belangrijk speerpunt is de jeugd. Het jaarlijks ondersteunen van verenigingen bij enerzijds het organiseren van de jeugdactiviteiten gericht op karper (cursus Karper vissen voor kids) en anderzijds het opzetten van jeugdactiviteiten gericht op het karper vissen. Tastbaar wordt het doormiddel van kennismakingsdagen, uitingen via social media, voorlichting op het gebied van visbehandeling, instructie video’s en eventueel een brochure speciaal afgestemd op deze jongere doelgroep.

Ten slotte gaat de commissie een visie ontwikkelen op het gebied van karperwedstrijden en sluit de commissie aan bij de organisatie van een wedstrijd georganiseerd tijdens de ‘nacht van de nacht’.

VOLG DE KARPERCOMMISSIE VAN MIDWEST OOK OP FACEBOOK Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.