Cursus Viscoach en vismeester

Om meer vislessen op basisscholen te kunnen geven, gaan wij ons netwerk van vismeesters en jeugdbegeleiders/viscoach uitbreiden. Hiertoe komen wij graag in contact met vrijwilligers die vismeester willen worden. Nadat u de cursussen viscoach en vismeester bij Sportvisserij Nederland hebt gevolgd, wordt u ingewerkt door onze vismeesters. De bedoeling is dat u hierna zelfstandig visles kunt en gaat geven.

Wilt u ook deel uitmaken van ons netwerk van vismeesters? Neem dan contact op met ons kantoor. Onze medewerkers geven u uitleg over het traject van ‘vismeester worden’. 


Verenigingen willen graag meer jeugdbegeleiders/viscoaches opleiden. Een goede mogelijkheid hiervoor biedt Sportvisserij Nederland die een aantal keren per jaar de cursus viscoach verzorgt. Op de website van Sportvisserij Nederland kunt u zien op welke data de cursussen viscoach en vismeester worden gegeven. Tevens kunnen vrijwilligers van aangesloten verenigingen zich daar gratis inschrijven voor deelname aan deze cursussen.