Waterschapsverkiezingen en Provinciale Statenverkiezingen

Binnenkort hier meer over de verkiezingsuitslagen.

Belangrijke verkiezingen voor de sportvisser!

Voor de sportvisser komen er belangrijke verkiezingen aan. Het waterschap en de provincie hebben namelijk grote invloed op het water en daarmee op het sportvissen. Kies daarom 20 maart bewust.

Veel partijen staan positief ten opzichte van ons maar niet alle. Zo heeft
Groen Links in Noord-Holland in het verkiezingsprogramma staan dat ze de sportvisserij aan banden wil leggen.
Vanuit de provincie Utrecht heeft dezelfde partij aangegeven de sportvisserij niet actief te steunen (zie de tekst op onze site).

De
Partij voor de Dieren heeft, eveneens in Noord-Holland, zeer recent een initiatiefvoorstel ingediend met de intentie om het sportvissen een halt toe te roepen.

Gelukkig zijn er ook veel partijen die positief ten opzichte van onze hobby en sport staan. Wellicht heb je gelezen dat we alle partijen van de provincies en de waterschappen in ons werkgebied hebben uitgenodigd om kennis te maken met de hengelsport. In een presentatie hebben we veel verteld over de sportvisserij, de hengelsportverenigingen en vooral over de belangen van de sportvissers. We hebben gesproken met kandidaten van de
VVD, het CDA, de PvdA, D66, de AWP, de Ouderenpartij / 50+, de Republikeinse Partij, de Christen Unie en WN. Ze zijn graag bereid om na de verkiezingen de samenwerking met ons aan te gaan. Nu kun je denken dat dit verkiezingspraat is maar die indruk hebben wij niet.

De meeste van bovenstaande partijen hebben een tekst aangeleverd waarin hun blik op sportvissen staat. We hebben de teksten op onze site gezet. Daarnaast is er een aantal kandidaten van wie we weten dat ze de sportvisserij een warm hart toe dragen of zelf sportvisser zijn. Ook deze mensen vind je terug op de site.

Ga stemmen op 20 maart, stem bewust en stem voor een partij die voor het sportvissen is!
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.