Kort verslag selectie wedstrijden heren, 55+ en teams

0 482
09 jul

Op zaterdag 30 juni zijn er federatieve selectie wedstrijden gevist. Het waren de selectie wedstrijden voor heren, 55+ en teams. De wedstrijden vonden plaats aan het Hilversums kanaal ter hoogte van de visplaats voor mindervalide.

In totaal deden er 58 deelnemers mee. Met ze allen konden ze genieten van het mooie weer. Echter was er af en toe wel een vervelende aanwakkerende wind. Hierdoor was het voor de deelnemers toch lastig om te vissen met een hengel van 13 meter.

Na een kopje koffie werden de wedstrijdkaarten omstreeks 07:00 uitgereikt en kon men zich naar het water begeven. Het verzoek om iets meer opbouw tijd te hebben werd algemeen aangenomen, wat de startijd op half tien zette.
Na het 1ste fluitsignaal konden de vissers beginnen met voeren. De één direct met grote voerballen de ander voorzichtig met de cup. Na het 2de fluitsignaal kon de strijd beginnen. Strakke hengels en geconcentreerde vissers.
Er werd direct al hier en daar vis gevangen en zelfs ook al de eerste brasem. Die grotere brasems zouden aan het eind van de wedstrijd de doorslag geven. In de loop van de wedstrijd was duidelijk dat de vakken A en E met meerdere brasems en grote voorn goede zakendeden.

 Hier Giel de Jong AUHV met een leuke vangst en dit was niet de laatste want met kop en schouders Kampioen is zijn klasse met 17880 gram en geplaatst voor het NK. 

Na het wegen gingen we terug naar restaurant Ottenhome waar we nog onder het genot van een drankje terugkeken op een goed verlopen selectiewedstrijd.

Natuurlijk werden de cat. winnaars in het zonnetje gezet en gehuldigd.

Naast de individuele strijd, was er ook nog een strijd tussen de teams. Beide teams van De Voorn uit Rhenen plaatsten zich voor het ONK, maar De Voorn Rhenen 1 ging er met de winst vandoor. 

Rest mij nog de wedstrijd commissie van Regio Randmeren te bedanken voor hun assistentie tijdens deze prima verlopen selectiewedstrijd van Gooi & Eemland. 

Hierbij feliciteer ik ook namens de wedstrijdcommissies Sportvisserij MidWest Nederland regio Gooi & Eemland en Randmeren alle deelnemers die zich hebben geplaatst.

Aalt van den Hazel

p.s: voor de volledige uitslag KLIK HIER
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.