Clubkampioenschappen

Pak jij die beker?
Op zaterdag 22 oktober gingen 9 verenigingen met totaal 80 deelnemers de strijd aan op het Noordhollandskanaal tussen Akersloot en de Betoncentrale. Deze is na een spannende strijd gewonnen door HSV Kennemerland. In het hun bekende NoordHollandsKanaal bleken de vissers van deze club net te sterk voor de andere 8 verenigingen.

Het clubkampioenschap is vorig jaar in één wedstrijd gestreden maar daar komt dit jaar verandering in.....

Bekijk hier ons filmpje voor uitleg over de clubkampioenschappen.

Bekercompetitie
Het clubkampioenschap is vergelijkbaar met de KNVB Beker-competitie in het voetbal. Clubs die tegen elkaar strijden om de eer en aan het einde die felbegeerde beker. Nu zijn het geen voetbalverenigingen maar hengelsportverenigingen. Het idee blijft hetzelfde.

Iedere hengelsportvereniging mag zoveel deelnemers afvaardigen als ze kunnen. De vijf beste scores (wedstrijd gaat op gewicht) tellen mee voor de einduitslag. Verenigingen strijden één tegen één (wij doen de loting die via facebooklive te volgen is) en de winnaars gaan door naar de volgende ronde. Na een aantal rondes van uitschakeling volgt de finale, hierin zullen 3 tot 5 teams strijden om de beker. 


De beste club van Nederland
De winnaars van onze federatie zullen tegen winnaars van de andere federaties strijden in een spannende finale, deze vindt plaats op 28 oktober. Welke vereniging mag zich dit jaar de beste van Nederland noemen?

Wedstrijdreglement
Om het wedstrijdreglement in te zien en te downloaden: klik hier
Het clubkampioenschap is bedoeld voor teams van hengelsportverenigingen. Je kunt je als individuele sportvisser ook aanmelden voor de bekerstrijd. Wij zorgen dat je bij het juiste team/hengelsportvereniging wordt ingedeeld. 

Inschrijven kan nog tot 31 mei! De eerste ronde wordt vóór 1 augustus gevist, verenigingen bepalen onderling op welke datum. Voor meer duidelijkheid lees het eerder genoemde wedstrijdreglement of bekijk de video met uitleg.

De federatieve finale is op 21 oktober, gaat jouw vereniging er met de beker vandoor?